Om Hyton

Hyton producerer, forarbejder og reparerer rør, stempler og cylindre.

Hyton har gennem årtier specialiseret sig i at producere og forarbejde rør, stempler og cylindre.

Vi honer rør og stempler med en stor præcision på selv helt store emner. Og vi producerer specialcylindre og reparerer alle typer af cylindre.

Vi er samtidig underleverandør til og samarbejdspartner for en række virksomheder, der producerer eller reparerer cylindre – uden at have den samme specialisering som Hyton, når det handler om mere specielle emner.

Vores speciale er drejning, udboring og honing af store eller lange emner.

Hyton arbejder bl.a. med følgende produkter og løsninger: Honing, hydrauliske cylindre, kølerør, f.eks. til fødevareindustrien, langhulsboring, specialcylindre, udboring af rør og drejning af store/lange emner op til 13.000 mm.

boreplatform
rustfrit rør

Maskinfabrik – og alsidig sparringspartner

Hytons speciale med rør, stempler, akseler og cylindre er kun den ene side af vores arbejde. Vi er også en alsidig sparringspartner. I den del af Hyton, der fungerer som maskinfabrik, er specialet godt gammeldags håndværk til løsning af mange typer opgaver. 

Her tilbyder vi en bred vifte af kompetencer, der gør os til en fleksibel og ofte kreativ samarbejdspartner, når der skal løses specielle opgaver.

Maskinfabrikken arbejder bl.a. med drejning på stor drejebænk og af store emner, samt honing, slibning og boring i flere former – f.eks. langhulsboring.

Hytons historie – fra elevatorer producent til meget mere..

Hyton har eksisteret som maskinfabrik og specialvirksomhed siden 1981, hvor udgangspunktet var produktionen af elevatorer og lifte. Hyton er en videreførelse af virksomheden Lifton, der fra midten af 1960’erne producerede elevatorer.

Heraf udspringer arbejdet med storre og lange emner. Arbejdet med lift/elevatorer har samtidig giver mange erfaringer med både små og store cylindre og rør, som vi i dag både reparerer og producerer efter kunders specifikationer og ønsker.

Hele den teknik og know how, som Hyton i dag omsætter på en række områder, er baseret på erfaringerne fra denne produktion. For eksempel en særlig teknik som honing, som Hyton mestrer med stor præcision. 

Der findes i dag stadig mange Hyton-/Lifton-elevatorer, som Hyton leverer reservedele til. Produktionen begrænser sig i dag til elevatorcylindre og delelementer. Hyton fungerer samtidig som en specialiseret grossist med adgang til et stort udvalg af reservedele til elevatorer.

Siden nedtoningen af produktionen af elevatorer/lifte har Hyton været inde i en sund udvikling mod en række andre opgaver. Hytons profil er derfor i dag en anden, selvom teknik, know how og kompetencer er baseret på vores mange års erfaringer.